The Rooster, Wiltshire

In 2017 we designed and built a 46m2 building on a farm in Wiltshire. Its purpose was to make a striking connection between the two adjacent dwellings, drawing elements of materials and form from both whilst also creating a autonomous feature in itself. The internal focus was on expansive and functional spaces that celebrated the use of some local and sustainable materials. 

The building construction was timber frame, insulated throughout with natural materials. The internal and external walls were lime rendered to give a fully breathable wall construction. The pointed roof was built from green oak from Somerset, traditionally jointed. A green roof section links the new building to the existing, planted with various (Piet Ouldolf style) grasses that will be visible from below when fully grown. As part of the project we also built a sun room onto the end of one of the existing buildings, orientated to help heat the building, bring in evening light and make the most of the view.